AIK kommer till Ljusdal!

AIK Bandy storsatsar och siktar som nykomling i allsvenskan direkt mot elitserien.

Som uppladdning kommer laget att vara med i ExTe CUPEN i år igen.

Förra årets resultat ska inte upprepas. Då åkte AIK på tre raka förluster på IP. Men säsongen som följde blev en succé för Gnaget. Laget vann sin division 1-serie obesegrat och blev sedan kvaltvåa bakom IFK Rättvik – vilket var gott nog för att uppfylla målet att gå upp till allsvenskan.
Under sommaren har Solnas stolthet förstärkt laget rejält och plockat in Pelle Fosshaug som tränare. Andreas Bergwall har hämtats från Mesta Mästarna Västerås SK och den rutinerade keepern, med fem SM-guld och sju VM-guld i bagaget, ska se till att Gnaget håller tätt bakåt. Andra intressanta nyförvärv som bör noteras är Jimmy Jansson från Tillberga, Västanfors skyttekung Klas Nordström som sköt 43 mål förra säsongen och 23-årige Kalle Hammar som tidigare lirat med Rättvik, Edsbyn och Hammarby.
Vi får inte heller glömma Ljusdalssonen Oskar Robertson som kommer in tillsammans med Fosshaug och blir assisterande tränare. Oskar har en fin meritlista inom bandyn med SM-guld som både spelare och ledare med VSK.

Hittills den här försäsongen har AIK besegrat Tillberga med 7-3, Rättvik med 5-3 och kryssat 7-7 mot Peace & Love City, och idag vinst mot Katrineholm 5-3
Fram till ExTe CUPEN kommer de svartklädda att matcha mot Sandviken, Kalix och Tillberga innan avresa till Ljusdal.
Matcherna kommer ge svar på hur Fosshaug och Robertsons lagbygge ser ut inför debutsäsongen i allsvenskan.