Robert Carlsson

Robert Carlsson

 

Om man går igenom LBK:s laguppställning i nostalgimatchen ”Nattmatchhjältarnas återkomst” så ser man att en klar majoritet har fått sin bandyuppfostran på bandylinjen i Ljusdal. I stort sett så är det väl bara Maxim Potechkin som inte har gått på bandygymnasiet, men han har å andra sidan tagit igen detta med råge efter sin aktiva karriär. Maxim är ju sedan många år tillbaka lärare på denna institution.

 

Några av de unga spelare som flyttade till Ljusdal för att gå bandygymnasiet trivdes dessutom så bra att de fick bandy-asyl på orten. En av dessa var Robert Carlsson, ”Oviksfjällens Kanarejkin”. En storfiskande Jämtlandsgrabb som hade samma fart på skridskorna som när han skulle rycka gäddor i samband med långfredagsanglingarna!

Robert Carlsson kom med facit i hand att bli en av klubbens verkliga trotjänare. Innan han lade skridskorna på hyllan för gott så hann det ju bli närmare trehundra allsvenska bandymatcher i LBK-tröjan.

Lägg därtill ett antal matcher i juniorlaget som bl.a. mynnade ut i två SM-guld med klubben. Robert hann dessutom med några landskamper i yngre ålder vilket gav ett guld i samband med Pojk-VM i finska Varkaus.

 

Om resan från jämtländska Oviken till Ljusdal kan tyckas vara lång så har Robert Carlsson kanske gjort en ännu längre resa på bandyplanen.

”Jag startade som forward, men sjönk ner på mittfältet innan jag så småningom blev högerhalv och därefter slutade som högerback. Hade jag fortsatt spela hade jag förmodligen blivit målvakt!”

Robert hann med ungefär tio nattmatcher under sin karriär och han kommer alltid att förknippa dessa tillställningar med den enorma atmosfären på läktaren. Allra mest kommer han naturligtvis ihåg intrycken från sin första nattmatch. ”Jag minns inte om det var Edsbyn eller Bollnäs vi spelade mot, men jag var ny i A-laget och det var hur häftigt som helst att få spela inför en fullsatt läktare klockan två på natten!”

På fredagkväll får Robert alltså en ny chans att känna på hetluften då Ljusdal spelar mot Bollnäs i nostalgimatchen ”Nattmatchhjältarnas återkomst”. Och eftersom de båda burväktarna Mårten Pahlbäck och Stefan Grubb är uttagna, så bör detta innebära att Robert slipper sjunka ännu längre ner i laguppställningen…

 

”Nattmatchhjältarnas återkomst” spelas på fredagkväll 20:20 på Ljusdals IP. Ta chansen att se Robert Carlsson och de andra gamla bandyhjältarna i LBK och Bollnäs Gif. Vi ses!

 

P.S. Ett tips till Bollnäs: Bästa sättet att distrahera Robert Carlsson är att dra av några knallkorkar under matchen. Då kommer Robert med all sannolikhet att skrinna av isen för att kolla om det är någon gädda som ska ryckas!