Toppbesök i ExTe CUPEN 2019!

Högsommarvärme så här i slutet av juli.

Och bandysäsongen en bit bort.

Men förberedelserna pågår dock för fullt bland spelare och klubbansvariga. Så också vad gäller Ljusdals BK:s egen ”Världscup”, ExTe CUPEN.

Och nu börjar de deltagande lagen bli klara.

Ett av dem, Dynamo Moskva.

 

Stort jubel hos Ljusdals BK:s ”cupgeneral”, Jonas Svensson.

För nu kan han presentera det första deltagande laget till årets cup. Ett önskelag skulle man kunna säga.

– Vi i LBK har ju ett litet speciellt förhållande till de mångfaldiga ryska mästarlaget Dynamo Moskva. Sergej Zimin kom därifrån till oss, Maxim Potesjkin likaså, och inte minst Misha Svechnikov. Dynamo Moskva har varit här i Ljusdal och spelat World Cup många gånger och vunnit två av dem, 2006 och 2007. Det är stort för oss i Ljusdal att Dynamo Moskva väljer att komma till den tredje upplagan av ExTe CUPEN, säger Jonas Svensson.

 

Dynamo Moskva kommer till Sverige för att spela World Cup i Sandviken och väljer sedan att stanna kvar ytterligare en vecka för att delta i ExTe CUPEN. Och efter några år i skymundan av Jenisej och SKA Neftyannik så varvar laget nu upp igen. Man gör det med en ny tränare, spelarprofilen Evgenij Ivanushkin, och ett antal unga spännande nyförvärv.

– Skitcoolt med Dynamo och vi har flera ess (lag) i rockärmen. Jag tror att jag redan nu törs säga att det blir en rejäl statushöjning på vår bandycup här i Ljusdal det här året. Trots sommarvärmen är det hög tid att boka in helgen 17-19 oktober i kalendern.