Narukerä

För första gången får ExTe CUPEN gäster från Finland!

Hemort för bandylaget Narukerä är Björneborg som ligger på andra sidan Bottenhavet från Hälsingland. Klubben spelar i Bandyligan som är den högsta divisionen inom finsk bandy.

Till denna säsong har dom gjort en jättevärvning då dom lyckats knyta till sig den ryska världsspelaren Rinat Sjamsutov, som inför denna säsong lämnat AIK efter att ha varit med att spela upp dom i den svenska Elitserien.

Bli inte förvånad om ni ser några stora bandyprofiler vid sidan av isen, Timo Oksanen, Ville Altonen och Jarno Väkiparta är bara några av världsstjärnorna som tagit sina första skridskoskär i klubbens ungdomslag. En av dambandyns absolut största profiler genom tiderna Miska Suves kommer även hon från Björneborg och har Narukerä som moderklubb.

Om man översätter  ordet ”narukerä” betyder det ”snörnystan” på svenska, vilket väl är att spela på ”det röda nystanet” som vi inom bandyn gärna benämner vår boll med.

Narukerä spelar sina hemmamatcher på Björneborgs konstisplan!