Hälsinglands Sparbank Trophy

 

Det är premiär för tjejerna under årets ExTe CUPEN, och det på fredagskvällen kl 20:10 direkt efter matchen mellan LBK och Bollnäs.

Hälsinglands Sparbank Trophy kommer att spelas mellan Edsbyn och Bollnäs, så även här blir det Hälsingederby.

I Edsbyns lag finns det några Ljusdals tjejer som dom senaste säsongerna bl.a pendlat för att spela med Kalix i seriespel men från förra säsongen spelar dessa tjejer i Edsbyn. Att kunna ge dessa tjejer och övriga i lagen chansen att spela bandy i Ljusdal under fredagskvällen 15 Oktober känns väldigt roligt och vi hoppas att Idrottsparken bjuder dessa lag på storpublik.

Att Edsbyn och Bollnäs nu kan ställa ett varsitt damlag på isen är mycket glädjande, och vi hoppas att denna match ska öka intressent bland tjejer att börja spela bandy.

I LBK finns det glädjande ett tjej-lag men som ännu är något/några år för unga för att ställa upp i en damlagsserie, men dessa tjejer har dom senaste år ökat i antal, och duktiga ledare har laget ner mycket tid och vilja för att tjejerna ska ha roligt och gilla att spela bandy.

Att Hälsinglands Sparbank som verkligen visat nu under tiden för pandemin att dom är en av den lokala idrottens bästa kompisar ställer upp som namnpartner för denna match för att visa att dom satsar på att barn och ungdomar, killar som tjejer ska hitta till idrotten och föreningslivet.

Hoppas att ni hittar till Idrottsparken 15 Oktober för att vara där för att heja fram tjejerna under matchen.